maanantai 22. joulukuuta 2008

Jouluinen suklaafudge

Tässäpä jouluinen karkkiohje. Fudgen ohje on Chococihilin fudgen ohjeesta varioitu ja hyväksi havaittu. Herkullisia jouluhetkiä!

Jouluinen suklaafudge

150 g tummaa suklaata
1pkt(500g) tomusokeria
1dl tummaa kaakaojauhetta
2rkl margariinia
1dl kookosmaitoa
1tl vanilja-aromia
murskattuja piparminttupastilleja

Silppua suklaa pieneksi rouheeksi. Sekoita keskenään suklaarouhe, tomusokeri ja kaakaojauhe. Kuumenna kattilassa margariini ja kookosmaito niin, että se melkein kiehuu. Kaada seos suklaasokeriseoksen päälle ja anna seistä hetken. Sekoita seos voimakkaasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon vanilja-aromi. Kaada ja levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20x20) ja murustele päälle piparminttumuru. Saatat joutua painelemaan niitä hieman, että ne pysyvät levyssä. Anna jähmettyä ja leikkaa pieniksi paloiksi.

perjantai 5. joulukuuta 2008

Chocolate Crinkles


Näitä pikkuleipiä olen aikonut tehdä jo kauan. Useissa muissa blogeissa, ei kylläkään suomalaisissa on tehty näitä ja kauniin ulkonäön innoittamina halusin kovasti itsekin testata ohjetta. Loppujen lopuksi löysin Lintsi luo- blogista valmiiski suomennetun ohjeen Chocolate Crinkleseille. Lisäsin ohjeeseen vain ripauksen suolaa, jota oli käytetty englannin kielisissä resepteissä. Nämä olivat todella herkullisia pikkuleipiä ja taitavat löytää tiensä joulupöytään.
Ohje siis Lintsi luo-blogista.

Chocolate Crinkles


3 munaa
3,75 dl sokeria
125 g tummaa suklaata sulatettuna
1,25 dl öljyä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
5 dl jauhoja
tomusokeria

Sekoita kaikki aineet paitsi tomusokeri keskenään sähkövatkaimella. Taikinasta tulee aika vahvaa vatkattavaa, mutta sekoittuu kuitenkin. Anna levätä jääkaapissa 1-2 tuntia(minulla oli useampia tunteja). Taikina tuntuu todella löysältä ennen jääkaappiin laittoa mutta jähmettyy kyllä jääkaapissa. Annoksesta tulee n. 45 pikkuleipää. Jaa osiin ja pyörittele palloiksi ja pyöritä ne sen jälkeen tomusokerissa. Itse sirottelin pallojen päälle sokeria tomusokerin sirottimella, mutta tomusokerissa pyörittelykin käy hyvin.
Paista n.10 min 190asteessa.