sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Broileri-persikkapiirakka


Tein ystävän polttaripiirakaksi broileripiirakkaa, johon tuli myös persikkaa ja aurinkokuivattua tomaattia. Pirakka on vähän tumma päältä kun ei ollut foliota eikä leivinpaperia suojaamaan sitä paiston aikana kun annoin pohjan kypsyä kunnolla. Ohje on siskoltani, ehkäpä paras suolainen piirakka mitä on tullut maistettua ja varsin helppo tehdäkin; käytin Sunnuntain valmista piirakkataikinaa pohjaksi.

Broileri-persikkapiirakka

Pohja:
Sunnuntai valmis piirakanpohjataikina
voi olla myös mikä tahansa suolaisen piirakan pohja

Täyte:
4oo g broileria(hunajamarinoitua)
valkosipulia
1 sipuli
muutama säilykepersikan puolikas
aurinkokuivattua tomaattia
1 prk smetanaa
makeaa chilikastiketta
1prk kermaviiliä
1 kananmuna
emmentalraastetta
mausteita

Valmiiseen pohjataikinaan tehdessäsi, paista pohjaa uunissa 10minuuttia ennen kuin
levität täytteen sen päälle.
Sekoita muutama ruokalusikallinen chilikastiketta smetanaan ja levitä se
pohjan päälle.Ruskista broileri ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja valkosipuli.
Voit maustaa kanaa lisäksi jos tahdot. Lisää broileri smetanan päälle, samoin
persikan palaset ja sopivan kokoiseksi leikatu aurinkokuivatun tomaatin
palaset.Sekoita kermaviiliin kananmuna ja mausteita ja levitä piirakan päälle.
Ripottele pinnalle emmentalraastetta makua antamaan.
Paista uunissa puoli tuntia, kannattaa tarkistaa, että pohja
on varmasti kypsä.


Ei kommentteja: