maanantai 7. heinäkuuta 2008

Jogurttia ja suklaatahnaa ja fiilistelyä uuden reseptikirjan kanssa

Harrastekirjakauppa Hobboksissa oli alennusmyynti ja tein sieltä ihanan kirjalöydön lisäykseksi reseptikirjavalikoimaani. Kirjan nimi on Samettisia makuja ja siinä on erilaisia ohjeita näppäristä aamupaloista jälkiruokiin ja pääainesosina kaikissa on rahka,kerma, maito ja jogurtti. Erityisen mukava kirja on siitä syystä, että sen ohjeista osan valmistaminen vie vain muutaman minuutin ja osan tekemiseen kuluu aikaa useita tunteja. Harvastapa kirjasta löytyy ohje cornflakkesiin ja maitoon;)
Haluisin syksymällä tai sitten kun minulla on aikaa enemmän, käydä läpi koko kirjan repertuaarin mutta aloitin suklaatahnasta ja jogurtista. Valmitamiseen aikaa meni viitisen minuuttia. Herkku ei ollut erityisen makea vaan samettisen pehmeä ja jogurttinen. Suosittelen niille jotka pitävät muutenkin maustamattomasta jogurtista!

Suklaatahnaa ja maustamatonta jogurttia

100g tummaa suklaata
3/4dl maitoa
3/4dl ranskankermaa
4 pientä purkkia maustamatonta jogurttia

Paloittele suklaa lämpöä kestävään astiaan. Kuumenna maito ja ranskankerma miedolla lämmöllä kattilassa höyryäväksi. Kaada kuuma seos suklaan päälle ja anna suklaan sulata seoksen sekaan ja sekoittele.Tarjoile tahna maustamattoman jogurtin kanssa.


5 kommenttia:

Lehtokotilo kirjoitti...

Sinulla on upea blogi. Näillä reseptiaarteilla perustaisi vaikka kakkugallerian!

Edina kirjoitti...

Näyttää ihanalta tuo suklaatahna. Pitääpä kokeilla! =)

Lehtokotilo kirjoitti...

Kiitos herkullisesta blogistasi! Olen nimennyt Haaveena kahvilan suosikkiblogien joukkoon. Palkinto on noudettavissa blogistani Lehtokotilon majasta.

hanna sopasta kirjoitti...

Tuo kirjakauppa on ihan paras! Ja tuo kirjanen ihana!
Pitääkin kokeilla tätä joku kaunis päivä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kaikille blogistani kiinnostuneille:D,tuo harrastekirjakauppa on kyllä aivan ihana, jaksaisi aikaa viettää vaikka kuinka kauan vain kirjoja selaillen.
-Eve