maanantai 22. joulukuuta 2008

Jouluinen suklaafudge

Tässäpä jouluinen karkkiohje. Fudgen ohje on Chococihilin fudgen ohjeesta varioitu ja hyväksi havaittu. Herkullisia jouluhetkiä!

Jouluinen suklaafudge

150 g tummaa suklaata
1pkt(500g) tomusokeria
1dl tummaa kaakaojauhetta
2rkl margariinia
1dl kookosmaitoa
1tl vanilja-aromia
murskattuja piparminttupastilleja

Silppua suklaa pieneksi rouheeksi. Sekoita keskenään suklaarouhe, tomusokeri ja kaakaojauhe. Kuumenna kattilassa margariini ja kookosmaito niin, että se melkein kiehuu. Kaada seos suklaasokeriseoksen päälle ja anna seistä hetken. Sekoita seos voimakkaasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon vanilja-aromi. Kaada ja levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20x20) ja murustele päälle piparminttumuru. Saatat joutua painelemaan niitä hieman, että ne pysyvät levyssä. Anna jähmettyä ja leikkaa pieniksi paloiksi.

2 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Jestas miten paljon ihania herkkuja täältä blogista löytyykään!!
Aivan upean näköistä tämä fudge, pitänee testata joskus.. Oon ollu sellasessa käsityksessä, että fudge tehdään yleisimmin sillä amerikkalaisella maidolla (condensed milk tms??) enkä siksi ole kokeillut koskaan..

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kivan näköisiä. Tai pitäis kyllä sanoo että herkullisen. Jos saisin noi, niin vetäisin varmaan naamariin alta aikayksikön ;) Voiko tota kookosmaitoo korvata millään? Tai maistuuko se yleensäkään siinä paljoo? Mut tais mennä kokeiluun... :)