Tein itsenäisyyspäiväksi Deko lehden joulukuun numerossa ollutta SuklaaKinuskikakkua. Parhaimmillaan kakku on päivän tai muutaman kuluttua täyttämisestä, jolloin se on ehtinyt kostua mehukkaaksi.
Pohja
150 g tummaa suklaata
150g voita tai margariinia
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
4 valkuaista
Kostutukseen omenamehua tai maitoa.
Väliin 200g pakastevadelmia, 1-2 banaania ja 1 dl vaniljalle maustettua kermavaahtoa.
Kuorrutus
2dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria tai 3/4 dl sokeria + 1rkl siirappia
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita
Pohja:Voitele ja korppujauhota irtopohjainen vuoka. Sulata kattilassa voi, paloittele suklaa sekaan. Sekoita. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi.
Lisää suklaavoiseos. Vatkaa valkuaiset vaahsoksi ja nostele marenki varovasti taikinaan. Paista
pohja 175asteessa jotakuinkin 45 minuttia, kunnes reunat ovat täysin kypsät ja kakku keskeltä hieman kostea. Anna jäähtyä.
Täyttäminen: Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostutapohjat kevyestu mehulla tai maidolla. Levitä pohjille kermaavaahtoa, vadelmia ja banaaninviipaleita. Anna kakun maistua mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa.
Kuorrutus: Keitä kermaa ja sokeria kattilassa hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää voi ja paloittele suklaa joukkoon. Jäähdytä ja kaada kakun päälle. Koristele.
lauantai 8. joulukuuta 2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti