maanantai 17. joulukuuta 2007

Suklaakauralastut



Tein jouluksi Isoäidin parhaat-tyyppisiä suklaakauralastuja. Isoäidin parhaathan ovat niitä keksejä mitä koululaiset myyvät ovelta ovelle luokkaretkirahaston parhaaksi.
Kekseissä on siis kaksi kauralastua jotka on yhdistetty toisiinsa välissä olevalla tummalla suklaalla. Aika makeita muttei niitä ihan hirveen monta ole tarkoitus syödäkään putkeen:)

Suklaakauralastut (n.15 kpl)

100 g voita tai margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna

Väliin tummaa suklaata

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Kaada se kuivien aineiden joukkoon. Lisää joukkoon kananmuna varovasti. Nostele pellille pikkulusikoilla nokareita ja paista 175 asteessa 8-10 minuuttia. Kannattaa aluksi tehdä koekakku jos tahdot tietyn kokoisia keksejä niin näet kuinka paljon nämä leviävät. Anna jäähtyä.
Sulata suklaata ja valele keksin toinen puoli suklaassa ja paina siihen keksille vastinkappale.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa eve. Mukava kun oot joulumielellä siellä kotona. Pian sinne minäkin. Lo