tiistai 18. joulukuuta 2007

Tomaatti-fetapiirakka


Joululeipomiset jatkuvat. Nytpä vaihteeksi jotakin suolaista. Kasvispiirakka on siitä hyvä jouluna, että se ei ole niin raskas kuin ruokaisampi lihatäytteinen, koska onhan jouluna kinkut ja muut tarjolla. Tämä tomaatti-fetapiirakan ohje on Kaarina Roinisen Parhaat leivonnaiset kirjasta.

Tomaatti-fetapiirakka

100g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
1dl perunahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
1dl juustoraastetta
1dl hienonnettua persiljaa(jätin pois tässä)
1dl vettä

Täyte:
1 pussi (200g) pakastettua parsakaalia
fetajuustoa
2dl maitoa
1rkl vehnäjauhoja
2 munaa
n.1/2 tl mustapippuria
n. 1/2 tl suolaa
muita mausteita mieltymysten mukaan,
laitoin itse vähän valkosipulijauhetta tms.

Pinnalle:
n. 10 kirsikkatomaattia
n, 1dl juustoraastetta

Sekoita pehmeän voin joukkoon kuivat aineet, myös juustoraaste. Lisää persiljasilppu ja vesi ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä pohjan päälle fetakuutiot ja parsat. Sekoita maidon sekaan loput aineet ja kaada seos vuokaan. Asettele pinnalle halkaistuja kirsikkatomaatteja ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia.


1 kommentti:

Lystimäen emäntä kirjoitti...

nam nam.. tätä voisi tehdä Lystimäen kaffepöytään ensiviikolla :)