keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Persikka-appelsiinikakku



Niin ja tein vielä tälläistakin kakkua samoihin aikoihin noiden vadelmasuklaahyydykekakkujen ja Sachereitten kanssa. Tästä tuli mielestäni ehkä mukavimman näköinen, korkeuskin oli sopiva ja makuyhdistelmä varmaankin raikkaimmat.
Ohjeen yhdistelin useista eri hyytelökakkujen ohjeista,muista leivontablogeista, tarkemmin en
enää muista mistä.

Persikka-appelsiinikakku

Pohja
Digestivekeksejä
sulaa rasvaa (n.70g)

Murskaa keksit ja kaada joukkoon sulatettu rasva. Taputtele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Täyte

5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
2 munaa
0,5 dl sokeria
200 g appelsiinituorejuustoa
0,5 dl appelsiinitäysmehua
vaniljasokeria


Päällys
1prk säilykepersikoita
liivatelehtiä

Laita liivatteet veteen likoamaan.Vaahdota munat ja sokeri, sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto. Vaahdota Flora Vispi. Liuota liivatteet kuumaan appelsiinimehuun ja kaada ohuena nauhana juustomunavaahtoseokseen. Anna päästä hyytymisen vauhtiin, nostele joukkoon Flora Vispi vaahto. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä useita tunteja tai seuraavaan päivään.
Soseuta persikat sauvasekoittimella, liota leikattavaan hyytelöön tarvittava määrä liivatelehtiä(ohje löytyy liivatelehtipussin kyljestä) kylmässä vedessä. Liuota liivatteet kuumaan veteen(tai persikan mehuun) ,anna jäähtyä ja kaada vuokaan täytteen päälle. Anna jähmettyä, irroita vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Ps. Vaihdoin blogin nimeä, Elämän käyttöön otto ontui jo syntyessään, tämä ei ihan niin pahasti:)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

khihii-- eve, tää sun blogi on mainio.. mä oon salaa seuraillu näitä sun touhuja jo pitkän aikaa, jatka samalla tavalla.. mikä se toinen blogi on?


Mä lähen tästä pakkaamaan ku jotenki sitä vaan taitaa huomenna löytää ittensä Oulusta..

T.Titsu

Eve kirjoitti...

Ai sä oot Ouluun tulossa,kiva!:)tervetuloa,se toinen blogi on semmonen mein perheen blogi, jossa saa kätevästi kerrottua kuulumiset ja laitettua kuvat..
Hauska kun oot tänne löytäny:)

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä makoisalta... Täytyypä ehdottomasti kokeilla tätä viikonloppuna!