Törmäsin syksyn alussa suklaakakun ohjeeseen, jossa kakun pohjaan oli yhtenä ainesosana käytetty perunaa. Perunan käyttö makeassa leivonnaisessa oli mielestäni hauska ja kokeilemisen arvoinen asia, joten selaillessani Maku-lehden reseptiarkistoa en jäänyt miettimään kun löysin uuden ohjeen suklaatortusta, jonka pohjassa oli perunasurvosta. Tämä suklaatorttu on mehevä ja leviää ihanan suklaisena suuhun, muttei ole kuitenkaan liian makea. Ohje siis Maku-lehden reseptarkistosta.
Mehevä suklaatorttu
Pohja:
Mehevä suklaatorttu
Pohja:
150 g tummaa suklaata
125 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 1/2 dl keitettyä, soseutettua perunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3/4 dl maitoa
Täyte ja kuorrutus:
120 g suklaata
1/2 dl vahvaa kahvijuomaa
1/2 dl kermaa
1/2 dl tomusokeria
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 22 sentin kakkuvuoka.
Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten. Lisää vaahtoon jäähtynyt perunasose ja sulatettu suklaa.
Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhot taikinaan yhdessä maidon kanssa ja sekoita tasaiseksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti taikinan joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua 25–30 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tulitikkuun ei tartu taikinaa.
Jäähdytä kakku hyvin ja halkaise se sitten kahteen osaan.
Tee täyte ja kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita kahvijuoma ja kerma tomusokerin joukkoon. Yhdistä seos suklaaseen. Levitä puolet täytteestä kakun väliin ja puolet pinnalle.
125 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 1/2 dl keitettyä, soseutettua perunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3/4 dl maitoa
Täyte ja kuorrutus:
120 g suklaata
1/2 dl vahvaa kahvijuomaa
1/2 dl kermaa
1/2 dl tomusokeria
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 22 sentin kakkuvuoka.
Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten. Lisää vaahtoon jäähtynyt perunasose ja sulatettu suklaa.
Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhot taikinaan yhdessä maidon kanssa ja sekoita tasaiseksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti taikinan joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua 25–30 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tulitikkuun ei tartu taikinaa.
Jäähdytä kakku hyvin ja halkaise se sitten kahteen osaan.
Tee täyte ja kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita kahvijuoma ja kerma tomusokerin joukkoon. Yhdistä seos suklaaseen. Levitä puolet täytteestä kakun väliin ja puolet pinnalle.
3 kommenttia:
Visit this blog. Thank you!
Mahtavan näkösiä, ja varmasti makusia, uusia päivityksiä! Kylläpä piristi väsyneitä silmiä nähdä taas jotain näin kaunista, kiitos elämyksestä :)
- E
p.s. hyvistä paikoista kuvia tuossa oikealla ;)
Todellakin mehevältä näyttää!
Lähetä kommentti