tiistai 11. marraskuuta 2008

Lattekakku




Marraskuun pimeiden iltojen iloksi tein Kotilieden toimittamassa kirjassa ollutta Lattekakkua. Se on helppo ja nopeahko tehdä ja peruskuivakakkuna sitä voi varioida moneen suuntaan, jos tahtoo vaihtelua. Mielestäni kahvin maku kakussa olisi saanut olla voimakkaampi ja jäin miettimään mitä ensi kerralla siihen laittaisin, että siitä tulisi vieläkin kahvisempi..

Lattekakku

3 munaa
1 1/2dl sokeria
11/2dl kahvikermaa
150g sulatettua voita
4rkl espressokahvijauhetta
1rkl kanelia
4dl vehnäjauhoja
1tl soodaa

Kuorrutus:
n. 2dl tomusokeria
1rkl kahvia
(koristeeksi ripottelin päälle Fazerin Wiener Crushia)

Sekoita voisula, kahvijauhe ja kahvikerma keskenään. Sekoita samoin kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri ja lisää vaahtoon kuivat aineet ja voisulaseos. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan ja paista 175asteessa n. 45minuuttia. Anna jäähtyä, valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri kahviin kaada se kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

1 kommentti:

hl kirjoitti...

Herkullisen näköinen. Latte- kahvin vastakohta on espresso- kahvi. Ehdotan, että teet vahvemman kahvin --- kanelia enemmän...