sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Sunnuntaipäivän uuniperunat


Sunnutaipäivän helpoksi päiväruoaksi tein uuniperunoita ja kreikkalaista fetasipulitäytettä. Uuniperunat ovat helppoa ja hyvää ruokaa, mutta niitä ei voi alkaa tekemään nälkäisenä, koska perunoiden kypsyminen uunissa vie kauan aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä tekijältä. Tämä uuniperunan täyte oli herkullista ja ruoka kevyttä...jos fetajuustoa ei lasketa.
Ohje on Valion nettisivujen keittokirjasta.

Uuniperunat ja kreikkalainen täyte (3-4:lle)

Valitse uuniperunoiksi suuria, tasakokoisia perunoita. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Kääri perunat folioon ja kypsennä koosta riippuen 200 asteessa noin 1 tunti.

Täyte:
1 prk Bulgarian jogurttia
1 rasia (150 g) fetajuustoa
1 pieni paprika
1 rkl hunajaa
2 rkl punasipulia tai salaattisipulia hienonnettuna
1/2 tl mustapippuria rouhittuna

Sekoita jogurtin joukkoon hienonnettu juusto, pieniksi kuutioiksi leikattu paprika, punasipulisilppu, hunaja ja mustapippuri. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, oi! Ihan vesi herahti kielelle kun tämä osui silmiini. Kuulostaa ihanan raikkaalta ja herkulliselta! =)