Sunnutaipäivän helpoksi päiväruoaksi tein uuniperunoita ja kreikkalaista fetasipulitäytettä. Uuniperunat ovat helppoa ja hyvää ruokaa, mutta niitä ei voi alkaa tekemään nälkäisenä, koska perunoiden kypsyminen uunissa vie kauan aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä tekijältä. Tämä uuniperunan täyte oli herkullista ja ruoka kevyttä...jos fetajuustoa ei lasketa.
Ohje on Valion nettisivujen keittokirjasta.
Uuniperunat ja kreikkalainen täyte (3-4:lle)
Valitse uuniperunoiksi suuria, tasakokoisia perunoita. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Kääri perunat folioon ja kypsennä koosta riippuen 200 asteessa noin 1 tunti.
Täyte:
1 prk | Bulgarian jogurttia |
1 rasia (150 g) | fetajuustoa |
1 | pieni paprika |
1 rkl | hunajaa |
2 rkl | punasipulia tai salaattisipulia hienonnettuna |
1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Sekoita jogurtin joukkoon hienonnettu juusto, pieniksi kuutioiksi leikattu paprika, punasipulisilppu, hunaja ja mustapippuri. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
1 kommentti:
Oi, oi! Ihan vesi herahti kielelle kun tämä osui silmiini. Kuulostaa ihanan raikkaalta ja herkulliselta! =)
Lähetä kommentti