torstai 29. marraskuuta 2007

Appelsiini-kinuski leivokset



Siis niin, pyrkimyksenäni oli tehdä hienoja leivoksia pursotettuina, koriteltuina ja pienten leivospapereiden päälle asetettuina. Toisin kävi: koristelu vaiheessa oikeastaan kaikki mikä voi mennä pieleen meni pieleen. Tuloksena oli kyllä muutama kelvollinen leivos, mutta mutta loput laitettiin pakkaseen odottamaan arkista kahvihetkeä.
Maku oli kyllä oikein hyvä, ulkonäkö vaan ontui ja pahasti. Kuvissa kaikista kelvollisimmat.

Appelsiini-kinuski leivokset

Pohjana oli tavallinen vaalea kääretorttupohja.

Täyte ja päällys
1prk Creme Vanillaa
2 prk appelsiinituorejuustoa
5 liivatelehteä

Väliin lisäksi appelsiinimarmeladia

Koristeluun kinuskikastiketta ja kermavaahtoa.

Vaahdota Creme Vanilla ja lisää joukkoon tuorejuusto. Liuota liivakot kuumaan veteen ja kaada seokseen ohuena nauhana samaan aikaan voimakkaasti vatkaten.

Leivosten kokoaminen

Puolita kääretorttulevy ja kostuta toinen puoli vaikkapa maidolla tai Spritella.
Elvitä pohjalle ohuesti appelsiinmarmeladia ja sen jälkeen noin 2/3 täytteestä. Aseta toinen pohjalevy täytekerroksen päälle. Kostuta sekin. Levitä ohut kerros täytettä pinnalle tasaisesti.
Laita kinuskikastiketta muovipussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Pursota pussista ohuita viivoja levyn päälle ja vetele tikulla viivoja pintaan Aleksanterin leivosten tapaan. (Kuvoita ei kuvan leivoksessa kunnolla näy, koska kinuskikastike oli liian ohutta ja ikäänkuin imeytyi pintaan:()
Leikkaa levystä halutun kokoisia leivoksia ja pursota laidat ja koristele muutenkin haluamallasi tavalla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

alan odottaa kotiintuloa aina enemmän luettuani blogisi, Eve :). Li