keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Jouluinen suklaamoussekääretorttu


Tässäpä jouluinen kääretorttu. Ohje on ollut muutama vuosi sitten jonkun sisustuslehden joulunumerossa ja se pulpahti yhtäkkiä mieleen. Tämä on todella vaivaton tehdä ja plussana se on oikein hyvää. Tässä tortussa yhdistyvät suklaan ja luumun maut.

Kääretortun pohja on siis tavallinen unelmakääretortun tumma pohja ja väliin on laitettu BlåBandin suklaamoussea ja luumuhilloa(samaa mitä joulutorttuihin).

Pohja:
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille ja paista 200 asteessa n.5-10 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille tai vaihtoehtoisesti, jos et halua sokeroitua pintaa, astiapyyhkeen päälle. Anna jäähtyä hetki.

Täyte:
luumumarmeladia ehkä noin puolet purkista
yhden annospussin verran Blåbandin valmista suklaamoussea

Levitä marmelaadi levylle ja levitä sen päälle suklaamousse. Kääri rullalle. Anna maustua muutama tunti tai enemmän. Koristele.

Ei kommentteja: