lauantai 1. maaliskuuta 2008

Karkauspäivän Porkkanakakku




Löysinpä tässä mukavia leipomis/ruokablogeja yhdestä niistä löytyi tosi mukava porkkanakakun ohje ja toisesta kuorrute. Pohja Monkeyfood blogista ja vinkkiä ulkonäköön Lettupannu blogista.
Vielä ei ole tullut maistettua mutta kuorruttaessa vaikutti lupaavan mehukkaalta. Marsipaaniruusut tein muutamaa päivää aikaisemmin ihan huvin vuoksi, marsipaanista jota oli jäänyt kun tein Sacherkakkuihin koristeita. Värjäsin marsipaanin vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä. Niille ei oikein ollut muuta käyttöä niin löysivät tiensä sitten kakun päälle.

Ohje on siis suoraan Monkeyfood blogista, kuorrute omasta ohjevihkosta.

Porkkanakakku

Pohja

  • 4 munaa
  • 350 g porkkanaraastetta
  • vajaa purkki valutettua ananasmurskaa (mehevöittää, ei niinkään tuo ananaksen makua)
  • 2 1/4 dl öljyä
  • 4 1/2 dl jauhoa
  • 4 1/2 dl sokeria (itse laitan n. 3 dl)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia

Voitele ja korppujauhota vuoka tai vuoraa syvempi uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa ensin munat, porkkanaraaste, ananasmurska ja öljy sähkövatkaimella huolellisesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile ne vähitellen seokseen. Kaada seos vuokaan tai pellille ja paista alatasolla n. tunnin verran, uunista ja paksuudesta riippuen. Anna kaakun jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen levittämistä, ettei se juoksetu.

Kuorrutus

3/4 pkt Olympia sulatejuustoa
vajaa puoli pkt tomusokeria(oman maun mukaan kunnes koostumus hyvä)
60 g voita
himppu vaniljasokeria

Lisäksi tein koristelun kuorrutteeseen vesi-tomusokeri-kaakaojauhe-tahnalla.

7 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Voi pahus, ei meillä tällaista ihanuutta vaan näkynyt karkauspäivänä.

Valitettavasti.

Meri, Helsinki kirjoitti...

No kah, jäljitin sinut tällaiseen hienoon blogiin. :-) Tuo porkkanakakun ohje ei ole kyllä ainakaan minua koskaan pettänyt, toivottavasti maistui sielläkin. Juuri se mehevyys on siinä paikallaan, en pidä kuivasta. Kuorrutus kuulostaa hyvältä myös :-P Ja niin kauniin olet siitä saanut, itse olen täysi noviisi koristeluissa, ehkä sellaiseksi jäänkin :-D

Eve kirjoitti...

Nyt kakkua jo maistaneena voin sanoa, että oikein kelpo ohje; tosi hyvää porkkanakakkua.Ohje kyllä tosi ykisnkertaine ja kakku nopea valmistaa..

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kauniisti oot osannut koristella pinnan!

Eve kirjoitti...

Kiitos, jotenkin olen jäänyt koukkuun tuon tyyppiseen pinnan koristeluun; ehkäpä syynä se, että helpolla saa näyttävää ja kaunista!

Merituuli kirjoitti...

tosi kaunis koristelu! Itse olen niin simppelin ystävä että olisin jättänyt ruusut pois, mutta hienot ne on nekin. ja kuulostaa maistuvaltakin...mmmm!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, heh, itsekkin tykään enemmän yksinkertaisemmasta koristelusta, harjoitusruusuille vain ei ollut muuta paikkaa:D Ohje on on kyllä mainion mehevä!