lauantai 22. maaliskuuta 2008

Suklaa-limettimoussekakku


Tein pääsiäiskakuksi raikkaan limettimoussekakun,vaihteeksi sellaisen jossa keksireunat ulottuivat ylös asti. Limettimoussen ohje on Hellapoliisin resepteistä. Kakku oli kyllä hyvää: sopivan raikasta keväiseksi kakuksi.

Suklaa-limettimoussekakku

Pohja
250g jonkin sorttisia suklaakeksejä
150g voita tai margariinia

Mousse
7 liivatetta
3 munaa
3/4 dl sokeria
1prk Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 limen raastettu kuori

2,5 limen puristettu mehu

Murskaa keksit ja lisää niden joukkoon sula rasva. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan jähmettyä hetken jääkaapissa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Vaahdota Flora Vanilla. Yhdistä vaahdot, lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja raastettu kuori. Liota liivatteet kuumaan limettimehuun ja kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon. Pääsätä hyytymisen vauhtiin ja kaada mousse vuokaan.
Anna jähmettyä useita tunteja tai seuraavaan päivään. Irrota vuoan laidat ja koristele haluamallasi tavalla.

12 kommenttia:

Ebe kirjoitti...

Nam, näyttää tosi hyvältä. Kaikki sitruunaiset maut ovat mieleeni, varsinkin yhdistettynä suklaaseen. Kiitos, kun kävit kylässä. Lisäsin sivusi listaani. Ihania herkkuja sinulla täällä :)

HerkkuKirppu kirjoitti...

Upee kakku! Hienot noi reunat ja pirtsakan värinen :P

Lisään sut linkkeihini, jos sopii. :)

Eve kirjoitti...

Kiitos,:)kiva jos tykkäsit,
ja toki voit linkittää!

Anonyymi kirjoitti...

miten meni 28.3.08

Eriqou kirjoitti...

Upean ja herkullisen näköinen. Minulla on menossa jonkunlainen lime-kausi. Tungen sitä joka paikkaan niin ruokaan, leivonnaisiin kuin kotiin väriläiskinä... taitaa olla kevättä ilmassa !

Eve kirjoitti...

:DMinustakin oikein kivan keväinen maku piristykseksi.

Mint Chocolate kirjoitti...

Herkullisen näköinen kakku, nam. Niiden sokerikoristeiden teossa haastavinta on varmaan sokerin oikean lämpötilan saaminen. Se kun tahtoo palaa nopeasti ja maistuu sen jälkeen kitkerälle. Mutta nuo itse koristeet ei ollut vaikeita tehdä. Pyörittää vaan lusikan kärjessä olevaa sokeriliemi nauhaa kulhon ympäri.

maiju kirjoitti...

Kylläpä teet kauniita kakkuja.

Migu kirjoitti...

Siis mä rakastan sitrushedelmiä =) saako kopsata sinulta ohjeen?? tätä on pakko saada itsekkin kokeilla, saako myös linkittää??

Eve kirjoitti...

Kopioi ihmeessä resepti, sitäpä varten se onkin että voi käyttää hyödyksi, jos tahtoo:D
Ja saa linkittää myös.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka paljon on 1prk flora vispia? onko tama siis jotakin vaniljan makuista kermaa? T.ulkosuomalainen

Anonyymi kirjoitti...

Ulkosuomalaiselle: Flora vispi ei ole vanilijanmakuista kermavalmistetta, vaan "paremmin vispautuvaa" kermaa joka sopii hyvin esim. kakun päälle yms. Sitä myydään 2,5 dl tölkeissä.