keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Keväinen persikkasuklaapiirakka


Tein huippuhyvän löydön Hellapoliisin sivuilta; tämä (ei ehkä ulkonäöllisesti mikään huikean
näköinen) persikkapiirakka on niin suussasulavaa, että hävisi pöydästä nopeasti. Mutta eipä oikeastaan muuta voi odottaakaan, jos piirakkaan on yhdistetty persikkaa, pähkinäsuklaata ja vaniljakastiketta.Ohje on siis Hellapoliisilta kopioitu.

Keväinen persikkasuklaapiirakka

Pohja:

150 g voita tai margariinia 1 dl sokeria 1 muna 1,5 dl vehnäjauhoja 1,5 dl kaurahiutaleita + 2 tl leivinjauhetta + tarpeen mukaan vehnäjauhoja, jos taikina tuntuu liian tarttuvalta

Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. taputa taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Päälle:

1 levy Fazerin hasselpähkinä-maitosuklaata
3-4 säilykepersikan puolikasta viipaloituna

Täyte:

5 dl nestettä, josta osa säilykepersikkapurkin lientä, osa maitoa + vaniljakreemijauhetta (tai vaniljakastikejauhetta) pakkauksen ohjeen mukaan.

Murenna suklaa piirakkapohjan päälle ja nosta pinnalle persikkaviipaleet. Kaada päällimmäiseksi vaniljakreemi. Paista 175-200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Huom! Voit myös sulattaa piirakkaan tulevan suklaan mikrossa ja lisätä sen valmiin vaniljakreemin joukkoon.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

no huh Eve, mä teen tota heti.

Anonyymi kirjoitti...

Voi Eve tää sun blogi on oikeestikki aivan hurmaava! Näitä ihanan makoisia kuvia katellessa unohtaa opiskelijaruokavalion ja melkeen maistaa sun upeat leipomukset :) tykkään muutenki kokonaisuudessa tästä blogista: ajatuksia, runoja, kivoja vinkkejä ja eritoten silmänruokaa. Jatka Eve, jatka samaa rataa ja nauti <3
- E

Eve kirjoitti...

Kiva kiva, jos tykkäät:)
Tätä on kyllä mukava värkkäillä; epäsäännöllisen säännöllisesti päivittyy.

Eve kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Eve kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun tuli kolmeen kertaan laitettua sama kommentti; niitä nuo poistetut:)
Eve