Tein huippuhyvän löydön Hellapoliisin sivuilta; tämä (ei ehkä ulkonäöllisesti mikään huikean
näköinen) persikkapiirakka on niin suussasulavaa, että hävisi pöydästä nopeasti. Mutta eipä oikeastaan muuta voi odottaakaan, jos piirakkaan on yhdistetty persikkaa, pähkinäsuklaata ja vaniljakastiketta.Ohje on siis Hellapoliisilta kopioitu.
Keväinen persikkasuklaapiirakka
Pohja:
150 g voita tai margariinia 1 dl sokeria 1 muna 1,5 dl vehnäjauhoja 1,5 dl kaurahiutaleita + 2 tl leivinjauhetta + tarpeen mukaan vehnäjauhoja, jos taikina tuntuu liian tarttuvalta
Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. taputa taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.Päälle:
1 levy Fazerin hasselpähkinä-maitosuklaata
3-4 säilykepersikan puolikasta viipaloituna
Täyte:
5 dl nestettä, josta osa säilykepersikkapurkin lientä, osa maitoa + vaniljakreemijauhetta (tai vaniljakastikejauhetta) pakkauksen ohjeen mukaan.
Murenna suklaa piirakkapohjan päälle ja nosta pinnalle persikkaviipaleet. Kaada päällimmäiseksi vaniljakreemi. Paista 175-200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Huom! Voit myös sulattaa piirakkaan tulevan suklaan mikrossa ja lisätä sen valmiin vaniljakreemin joukkoon.
6 kommenttia:
no huh Eve, mä teen tota heti.
Voi Eve tää sun blogi on oikeestikki aivan hurmaava! Näitä ihanan makoisia kuvia katellessa unohtaa opiskelijaruokavalion ja melkeen maistaa sun upeat leipomukset :) tykkään muutenki kokonaisuudessa tästä blogista: ajatuksia, runoja, kivoja vinkkejä ja eritoten silmänruokaa. Jatka Eve, jatka samaa rataa ja nauti <3
- E
Kiva kiva, jos tykkäät:)
Tätä on kyllä mukava värkkäillä; epäsäännöllisen säännöllisesti päivittyy.
Kiva kun tuli kolmeen kertaan laitettua sama kommentti; niitä nuo poistetut:)
Eve
Lähetä kommentti