sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Palmusunnuntain vaniljainen persikkakakku


Tein sunnuntaiksi ja mahdollisia virpojia varten tavallisen täytekakun. Pohjana 4 munan sokerikakkupohja, sisällä yleensä prinsessakakussa täytteenä olevaa vaniljakastiketta ja vadelmasosetta. Päällä persikanviipaleita ja kuorrutin kakun rahka, vaahtoutuva vaniljakastike ja valkosuklaa seoksella. Massasta tuli aika painavaa pursotettavaksi ja siksipä pursottaminen ei oikeen onnistunutkaan; levittelin lopulta veitsellä seoksen kakun sivuille.

Vaniljainen persikkakakku

4 munan kakkupohja

Väliin
1pss vadelmia soseutettuna
Prinsessakakun vaniljatäytettä

Päälle
130g valkosuklaata
(himppu ruokaöljyä)
n.300g rahkaa
3/4 prk Flora Vanillaa

Sulata suklaa vesihauteessa. (voit sekoittaa muutaman teelusikallisen öljyä suklaaseen, itse unohdin laittaa sen mutta eipä mitään haittaa ollut.)Sekoita suklaa rahkaan. Vaahdota Flora Vanilla ja nostele se seoksen joukkoon.

Kokoa kakku normaalisti täytekakkujen tavoin ja levitä/pursota päällyste kakulle parhaalla katsomallasi tavalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

:) todella herkullisen näköinen kakku, kyllä virpojien kelpaa!

Nuksi kirjoitti...

Millä tavalla olet tuon kakun päälliosan pursottanut, näyttää niin jumalaiselta suorastaan! Kelpaisi itsekin joskus kokeilla tuommoista :)