lauantai 22. maaliskuuta 2008
Suklaa-limettimoussekakku
Tein pääsiäiskakuksi raikkaan limettimoussekakun,vaihteeksi sellaisen jossa keksireunat ulottuivat ylös asti. Limettimoussen ohje on Hellapoliisin resepteistä. Kakku oli kyllä hyvää: sopivan raikasta keväiseksi kakuksi.
Suklaa-limettimoussekakku
Pohja
250g jonkin sorttisia suklaakeksejä
150g voita tai margariinia
Mousse
7 liivatetta
3 munaa
3/4 dl sokeria
1prk Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 limen raastettu kuori
2,5 limen puristettu mehu
Murskaa keksit ja lisää niden joukkoon sula rasva. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan jähmettyä hetken jääkaapissa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Vaahdota Flora Vanilla. Yhdistä vaahdot, lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja raastettu kuori. Liota liivatteet kuumaan limettimehuun ja kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon. Pääsätä hyytymisen vauhtiin ja kaada mousse vuokaan.
Anna jähmettyä useita tunteja tai seuraavaan päivään. Irrota vuoan laidat ja koristele haluamallasi tavalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
12 kommenttia:
Nam, näyttää tosi hyvältä. Kaikki sitruunaiset maut ovat mieleeni, varsinkin yhdistettynä suklaaseen. Kiitos, kun kävit kylässä. Lisäsin sivusi listaani. Ihania herkkuja sinulla täällä :)
Upee kakku! Hienot noi reunat ja pirtsakan värinen :P
Lisään sut linkkeihini, jos sopii. :)
Kiitos,:)kiva jos tykkäsit,
ja toki voit linkittää!
miten meni 28.3.08
Upean ja herkullisen näköinen. Minulla on menossa jonkunlainen lime-kausi. Tungen sitä joka paikkaan niin ruokaan, leivonnaisiin kuin kotiin väriläiskinä... taitaa olla kevättä ilmassa !
:DMinustakin oikein kivan keväinen maku piristykseksi.
Herkullisen näköinen kakku, nam. Niiden sokerikoristeiden teossa haastavinta on varmaan sokerin oikean lämpötilan saaminen. Se kun tahtoo palaa nopeasti ja maistuu sen jälkeen kitkerälle. Mutta nuo itse koristeet ei ollut vaikeita tehdä. Pyörittää vaan lusikan kärjessä olevaa sokeriliemi nauhaa kulhon ympäri.
Kylläpä teet kauniita kakkuja.
Siis mä rakastan sitrushedelmiä =) saako kopsata sinulta ohjeen?? tätä on pakko saada itsekkin kokeilla, saako myös linkittää??
Kopioi ihmeessä resepti, sitäpä varten se onkin että voi käyttää hyödyksi, jos tahtoo:D
Ja saa linkittää myös.
Kuinka paljon on 1prk flora vispia? onko tama siis jotakin vaniljan makuista kermaa? T.ulkosuomalainen
Ulkosuomalaiselle: Flora vispi ei ole vanilijanmakuista kermavalmistetta, vaan "paremmin vispautuvaa" kermaa joka sopii hyvin esim. kakun päälle yms. Sitä myydään 2,5 dl tölkeissä.
Lähetä kommentti